Dit is Social Return on Investment (SROI) 

Social Return On Investment (SROI) is een aanpak van de overheid om werkgelegenheid voor individuen die verder af staan van de arbeidsmarkt te stimuleren. De overheid maakt gebruik van haar koopkracht om deze personen uitzicht te bieden op werk, een stabiel inkomen en actieve deelname aan de maatschappij. Overheidsinkopers hebben de mogelijkheid om bij het verlenen van contracten, bedrijven te motiveren of zelfs te verplichten om aandacht te besteden aan deze doelgroep tijdens de projectuitvoering. Kortgezegd krijgen organisaties die zich inzetten om mensen uit de doelgroep.

SROI zorgt ervoor dat investeringen door de overheid, naast financiële opbrengsten, ook zorgen voor sociale en maatschappelijke voordelen. Dit inkoop- en aanbestedingsbeleid is een belangrijk instrument om overheidsbeleid, organisatieambities en sociale meerwaarde te realiseren.

Neem contact op

 

De rol van social return binnen de overheid

De overheid is van mening dat werkgelegenheid voor iedereen toegankelijk moet zijn, inclusief diegenen die een grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Door een flexibele benadering en op maat gemaakte oplossingen te bieden, is er veel mogelijk. Om dit te bereiken werken binnen het Rijk de afdelingen Inkoop, Beleid en HR samen aan de aanpak 'Maatwerk voor Mensen'. Deze aanpak integreert social return met initiatieven zoals de Banenafspraak, met als ultieme doel het bieden van duurzame werkgelegenheid aan deze specifieke doelgroep, binnen de overheid of daarbuiten. 'Maatwerk voor Mensen' moedigt alle betrokken partijen aan om buiten de gebaande paden te denken en de focus te leggen op wat er mogelijk is, om zo het volledige potentieel te benutten.

Jouw voordelen van SROI

Bij Teamwerk Participatiediensten zien we SROI niet als een verplichting maar een kans. De voordelen van SROI zijn veelzijdiger dan je misschien denkt! Het inzetten van kandidaten heeft op meerdere vlakken een positief effect.

Bedrijfsdoelstellingen halen met oog voor maatschappelijke duurzaamheid

Als maatschappelijk betrokken werkgever zet jij graag mensen in hun kracht. Het duurzaam inzetten van mensen die op wat voor manier dan ook een afstand hebben tot de arbeidsmarkt zorgt voor een sociaal karakter van je bedrijf. Samen streven we naar een inclusieve samenleving waar iedereen de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan het arbeidsproces. Lees meer over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Groeien als organisatie of bedrijf met Social Return

Naast het belang van maatschappelijke betrokkenheid van je bedrijf heeft de inzet van Social Return voordelen voor jou als werkgever. Denk bijvoorbeeld aan een versterking van het bedrijfsimago, verhoogde klantloyaliteit, het aantrekken van nieuw talent, vullen van vacatures, een inclusief personeelsbestand en financiële voordelen.

Zet de stap naar SROI

Duurzaam talent inzetten in samenwerking met Teamwerk? We helpen je graag verder. Neem contact op en laat je inspireren door onze unieke werkwijze om op een duurzame manier personeel in te zetten voor jouw bedrijf of project.

Lees meer

Deze bedrijven kozen voor Teamwerk